Відкрите заняття з української літератури

розміщено в: Без рубрики | 0

2 жовтня 2024 року в рамках Дня циклової комісії філологічних та історичних дисциплін викладачем Мариною Черепановою було проведено відкрите заняття з української літератури на тему: Іван Франко. Збірка «Зів’яле листя». Художній аналіз поезії «Чого являєшся мені у сні?..» зі здобувачами освіти групи 1фВ(9), спеціальності 223 Медсестринство, ОП Лікувальна справа.
Методичною метою було відпрацювання методики проведення заняття із застосуванням методів і прийомів інтерактивного навчання, спрямованих на розвиток соціально-особистісних компетенцій студентів; виховною метою: прищеплення любові до художнього слова та рідної мови, виховання усвідомлення того, що любов – найвеличніше із людських почуттів, яке необхідно берегти й цінувати, виховувати толерантність, загальнолюдські цінності, гуманістичні погляди, естетичне сприйняття світу і людини в ньому.
Викладач провела заняття на високому рівні. Виклад матеріалу логічний, послідовний. Вдало проведена міждисциплінарна інтеграція, забезпечено зв’язок з професійною діяльністю. Було застосовано проблемні методи (проблемні запитання, мозковий штурм, гра Сенкан, асоціативний самодиктант, робота в групах, рефлексія (метод Прес). ). Комбіноване заняття мало мультимедійний супровід.