Випуск 2024

розміщено в: Без рубрики | 0

Вручення дипломів про вищу освіту завжди є хвилюючою та радісною подією. Вона завершує певний етап життя молодої людини та дає старт новим сторінкам і новим звершенням.

Урочистий захід, присвячений врученню дипломів випускникам Черкаської медичної академії магістерського та бакалаврського рівнів (лікарів, магістрів медсестринства, бакалаврів фізичної терапії та ерготерапії, бакалаврів парамедиків), відбувся в Черкаській обласній філармонії.

Сьогоднішня подія наповнена особливим змістом і має справді історичне значення. Вперше на Черкащині дипломи отримали лікарі, які здобули освіту в нашій області, в Черкаській медичній академії. Знаменно, що це відбулося в День Конституції, основного Закону нашої держави, який гарантує право громадян на життя, освіту, охорону здоров’я та медичну допомогу.

Колектив академії довго йшов, щоб започаткувати підготовку лікарів, і напружено працював, щоб молоді хлопці й дівчата отримали якісну освіту. Щоб ними пишалися батьки, щоб довіряли пацієнти, щоб Черкащина позбавлялася кадрового дефіциту в охороні здоров’я, щоб їхній авторитет і професіоналізм були найкращою візитівкою Черкаської медичної академії.

З вітальним словом виступила ректор Черкаської медичної академії, Заслужений лікар України Інна Губенко.

Випускників академії привітали: перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Наталія Кравченко; начальник Управління медичних кадрів, освіти і науки Міністерства охорони здоров’я України Сергій Убогов; начальник Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації Антоніна Уманець; начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації  Валерій Данилевський; заступник директора з клінічних питань «Державний експертний центр МОЗ України»: Михайло Лобас.

Теплі спогади і добрі слова на адресу академії прозвучали від випускників минулих років: в.о. заступника медичного директора з акушерсько-гінекологічної допомоги КНП «Черкаська обласна лікарня ЧОР» Наталія Лакуста; директор КНП «Черкаська обласна лікарня ЧОР» Віталій Шило та директор КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР» Ігор Фесун.

Бажаємо випускникам впевненості та наполегливості, миру та життєвих перемог! Працюйте на славу України та вашої Alma Mater – Черкаської медичної академії! Вірте в себе і пам’ятайте – попереду вас чекають нові відкриття та досягнення!